Kiara 15.mnd

Wild Dandelion's Part Of Your World

Kiara 7 uker

Født: 17/01-2021

Far: Skjervtun's My Everything

Mor: Wild Dandelion's Here I Am

Øyne: U.A

HD: -

Farge: Sort

Kjønn: Tispe

Utstilling: BIM, BIS Junior BIS 2 Junior, BIS 3 Junior, BIR Junior, BIM Junior, Cert, R.Cert, CK, Exc.,BIR valp, BIM valp, HP

Vekt: 11,8kg


Kiara er datter av Willow og Dash ( Skjervtun's My Everything). Kiara er fra Willow sitt andre kull og kommer fra et kull med 5 valper, 2 tisper og 3 hanner. Kiara er en happy, leken og nyskjerrig liten jente som er vokst opp med bror Ford som bare er 7mnd eldre og de andre voksne her.

Kiara er som nevnt en happy, leken og nyskjerrig valp. Hun har siden hun var liten hatt typisk cocker attitude med livlig hale og nesen i bakken. Hun har elsket alt som gror på bakken, skulle av og til trodd at hun var en geit eller noe. Hun spiser ikke alltid det hun napper opp men uansett hvor vi er så driver hun hage arbeid. For å si det sånn så har ikke vi hatt løvetann i hagen i åt. Kiara er ikke alene om løvetannene dere skal hele flokken gjerne ha en bit av. Dette er noe som hele kullet generelt har hatt som hobby. Men man kan jo håpe at med tiden og modenheten så vil dette gjerne avta.

Vi har fått oss en liten badenymfe, hun bare elsker vann. Svømmer litt men bare det å være i vann er supert, leke i vann er gøy og hun kunne ha badet i timesvis om hun hadde fått lov. Det å appotere i vann er noe vi jobber med. Kiara appoterer apporten og kommer inn til land med den, noen ganger avleverer hun men ofte prøver hun å stikke avgårde med den. Vi øver og det hun blir bedre på avlevering. Det som er viktig når vi trener er at vi ikke tar apporten fra henne med en gang men at hun gjerne får holde den litt før vi bytter. Da får hun enten en ny leke eller en godbit samt masse ros.

Som cockere flest er Kiara veldig lærevillig og har deltatt på valpekurs når hun var 3 mnd. Dette falt i smak for Kiara hun har tatt øvelsene veldig lett. Under kurset fikk vi og testet ut agillity og dette var gøy syntes Kiara. Hun tok øvelsene greit og med godbiter og heiagjeng så kom hun igjennom øvelsene. Regner med at dette er noe vi kan fortsette med. Det er jo en aktivitet som de andre hundene også liker. Da blir det litt trim på oss mennesker og 🙂.


Kiara var heldig med å få delta på flere valpeshow tross pandemien. Der har hun konkurrert mot mange valper både i egen klasse og i den andre klassen ( 4-6/6-9). Det har blitt flere HP og Plasseringer som BIR/BIM, noe vi er veldig stolt over. Det har blitt noen turer øst over og kiara ligger roligt i bilen og elsker å være med. Det har blitt noen netter på hotell noe Kiara ikke sier nei til. Selv om hun helst vil sove isengen finner hun roen i vognen sammen med bror Ford. Så hun er ganske så enkel å reise med. Før sesongen 2021 er over skal kiara delta på 3 utstillinger i ovesiell konkurranse som junior❤. Første er allerede gjennomført på Stord 14/11-21. Det var 4 Junior tisper påmeldt og der var både Kiara og kullsøster Nala. De fikk begge Exc. og fikk flotte kritikker. Kiara vant klassen og Nala ble nr.3, Halvsøster til Ford var også der og ble nr.2 i juniorklassen. Det å være på større arrangement innendørs med mye lyd er ikke det kjekkeste synes Kiara, men det går bedre og bedre for hver gang. Gleder med til denne spøkelses alderen er over. Hvor hen vi går for tiden er det helt vanlige ting hun reagerer på. Å det er merkelig hvor stor forskjell det er på tisper iforhold til hanner. Iallfall av de vi har hatt, jentene reagerer mer på mennesker og lyder mens, hannene har reagert mer på objekter og andre dyr. Forhåpenligvis så går det over, så får vi bare se litt rare ut der vi står å snakker og koser med en stein/tre og en gammel port som uler i vinden.


 

Valpepelsen til Kiara og søster Nala var heldigvis klar til napping rundt 9mnd. brødrene er ikke alle like klar, 2/3 har begynt å slippe pelsen der. Så vi håper vikelig vi klarer å få vekk mesteparten av det i løpet av det som er igjen av året.

 

 

 

Kiara 3 mnd.