Kida 2 ½ år

Gladtrick's Fudge

Kida ca.3 mnd


Født: 14/01-2015

Øyne: U.A.

HD: B

Farge: Liver

Kjønn: Tispe

Utstilling: Cert, Ck, res.CERT

Vekt: 13,9


Kida kom til oss i Mars 2015 fra Sverige. Hun er en aktiv og livlig liver farget cocker spaniel tispe. Kida kommer fra en liten og koselig kennel i Jönköping i Sverige. Det var 7 valper i Kida sitt kull. 5 tisper og 2 hanner. 5 sorte, 1 black and tan og 1 liver farget. Kida var dermed den eneste i kullet som var liver farget. Helt fra vi fikk første bilde av kida var vi forelsket.

Som valper flest var Kida en nok så aktiv valp, hun tyggde ikke så mye på ting hun ikke skulle men har alltid hatt mye leker å tygge på. Som liten ble Kida kalt for en cockergator. Dette fordi tennene gikk hele tiden selv om hun ikke hadde noe i munnen. Kida fant seg fort tilrette i flokken og i det første året var det Mira som fikk gjennomgå. Kida brukte mira som tyggepute og hang ofte i ørene til Mira. Godhjerta som Mira er sa hun ingenting og lot Kida tygge hull i ørene. Dette varte til Kida var så passe stor at kun forsto når Mira syntes det var nok. Den dag i dag er de to bestevenner og leker enda sammen.

Kida har en fantastisk personlighet og smelter alle sitt hjerte, det har hun gjort siden første gang vi møttes. Kida er en veldig aktiv cocker både på tur og når det gjelder treninger. Kida elsker å være med på tur i skog og mark, sammen med venner og godt selskap. Det å bli våt og skitten er helt ok synes Kida. Viktig med hvilepause i vann eller søle. Det nye Kida har startet med er at finner noen å jakte på når vi er på tur. Om vi går alene med bare vår hunder eller om vi går med venner på tur. Det kan bli litt slitsomt i lengden, men stort sett så varer det en liten stund så går det litt tid til hun begynner på an igjen. Molte og Kida er et rader par, det er litt over 1 år i mellom de to. De leker sammen hele tiden, ute på tur finner de søle sammen og springer etter hverandre. Kjekt for oss å se at flokken vår er så velbanansert.

Kida har prøvd ut flere aktiviteter som blodspor, vannaport, sportrening, apport, lydighet og utstilling. Detter er noe som faller i smak for både hund  og eier. For oss er det viktig at hundene får prøve ut og delta på aktiviteter som er egnet for rasen.

Kida har deltatt på flere utstillinger og fått flotte resultater. Utstilling er en aktivitet vi driver mye med. Men det viktigste for oss er at hunden selv liker å være med på aktiviteten. Så lenge hunden liker aktiviteten kan vi fortsette. Kida viser en stor glede for utstilling og syntes det er gøy å springe å få vist seg frem. Både på treninger og i selve ringen.

 

Kida på sin første utstilling mai 2015, hun ble her BIR og BIG 2.

Kida med Cert og R.Cert rosettene.

Mira og Kida når Kida var valp

Til vanlig er kida en veldig kose jente, hun liker å ligge i fanget og få kos. Hun er også veldig glad i de andre i flokken og går gjerne å legger seg ved siden av de andre. Men den beste plassen å ligge er i fanget til matmor. Kida har og funnet sin elsk på kattene våre og liker å kose selv med dem. Kattene våre er vokst opp med hunder og har aldri gjort motstand, selv om de har blitt utsatt for valpetenner noen ganger.

 

 

 

Tro det eller ei, de er like skitne ;)

Kommentarer

20.02.2022 15:16

Betty-Ann Hoel

Har dere valper til salgs?