Ford snart 2år

Ford 11 mnd. her på utstillings trening.

Wild Dandelion's The Power Of Love

Født: 19/06-2020

Far: Skjervtun's Stole The Show

Mor: Wild Dandelion's Here I Am

Øyne: U.A

HD: A

Farge: Sort

Kjønn: Han

Utstilling: BIR, BIS 2 Unghund, BIS 3 Unghund, BIR Unghund, CERT, Res.CERT,CK, BIM Junior,

Vekt: 16 kg


 

Ford er sønn av Willow og Victor ( Skjervtun´s Stole The Show). Ford er valp nr.3 av sine søsken og fikk navnet Ford samme dag som han var født da han ble født i Bente ( jordmor og god venninne) sin Ford. Ford her en herlig personlighet og gemytt. Han har en herlig utstrålig og logrer med hele kroppen når han blir glad, ellers så går halen som en cocker skal hele tiden. Han elsker kos og liker nærkontakt med de voksne hundene.

Han er en livsglad cocker valp som elsker å være med på tur og biltur. Han har funnet sin plass i flokken her og er bestevenn men Onkel Morris. De to elsker å leke med hverandre og leker mye både ute og inne. Ford elsker å bære på ting, samme hva det er egentlig, matskåler i hardplast, metal, pinner, sko, dummy både med og uten pels eller leker. Han er så stolt og fornøyd med det han har i munnen og bærer det stolt med seg, han elsker å komme bort til oss med det han har i munnen for å vise hva han har. Dette er en god egenskap vi liker da cockerne er appoterende fuglehunder. Så her får han bære det meste uten at vi tar det i fra han da vi ønsker han skal holde på det han bærer, så får vi heller lære avlevering om en stund. Han tygger sjeldent på det han bærer eller noe gjenerelt, noe som er litt uvanlig for oss som tidligere har hatt små cockergatorer. Selv om han klør i tennene med tannfelling osv. så er det Willow og Morris som får kjenne på det.

Som cockere kjent så er de veldig glad i mat og Ford er ingen unntak. Han elsker mat, godbiter og tyggebein. Sluker det meste og glemmer å nyte det han får ❤, han tror at hvis han spiser fort så får han påfyll siden de andre ikke er ferdige samtidig. Men det går nok ikke, han får mer mat en det som er anbefalingene på forposen men det for han er så aktiv og har derfor høyere forbrenning. En valp skal hverken være for tynn eller for tykk.

Ford har siden han var 10 uker vært ukentig med i hundeparken som spaniel kluben leier hver onsdag. Hver onsdag arrangerer spaniel kluben treff. Der har det vært mange hunder av ulike spanielraser og med stort aldersprang. I begynnelsen var det litt skummelt syntes Ford. Men det tok ikke lenge før han ble hunsvarm og stor koste deg. Det har vært flere valper innom blandt annet cockere som har vært ca. 2mnd eldre en han som han har fått lekt masse med.


 Ford har deltatt på valpekurs ( 3mnd) og har lært mye, selv om han nå begynner å komme i den alderen da han glemmer alt og gjør som han selv vil. Men en så lenge så funker godbiter så skal nyte det så lenge det varer. Vi trener litt på utstilling og selv om vi ikke har fått deltatt på noe enda. Ford har akkurat passert 4mnd og med Covid pandemien som herjer i hele verden så har mange utstillinger blitt avlyst. Så vi trener litt slik at når vi får muligheten så skal Ford og få prøve seg i ringen. Vil nok bli skummelt for han i begynnelsen da han ikke har blitt sosialisert på utstllinger og større arrangument da dette ikke har blitt gjennomført. Men med god tro og herlig gemytt så går det nok fint.


 

Fordelen med at det ikke har vært mulighet for utstilling før ford var 13 mnd. var at vi kunne la valpepelsen være i fred til den var klar til å nappes bort. Ford sin Far har mye pels og er selv ikke alltid like lett å jobbe med. Vi ser enda noe valpepels/underull i i behenget men det blir bare mindre og mindre av det. Er mye tyngre å jobbe med sort pels da den henger mye bedre fast og man må jobbe med den lengre. Det blir en del stell med pelsen hans da den er veldig tykk, så når vi har vært ute i skogen kan vi regne med vi har med oss noen suvenirer. Men med god shampoo og balsam og gjevnlig bading så er det ikke mye iforhold til hva jeg frykter det kunne ha blitt. Bruker og balsam spray/ krem i flokene for å lette på arbeidet. Å det er utrolig å se hvor effektivt det er om det bare få virke litt i pelsen før man starter å gre pelsen.


Ford har deltatt på sine første utstillinger med flotte resultater. På grunn av Covid-19 så fikk han aldri anledning til å delta på valpeshow så hans første utstilling var når han var 13mnd. sommeren 2021. Etter dette har det blitt noen utstillinger og han har fått gode kritikker og har fått CERT og flere Res.CERT og CK. Han ble BIR på NKK rogaland sin utstilling 4/11-21 for Svend Løvenkjær (DK) med super kritikk. Det ble ikke avholdt grupper pga. pandemien men sånn var det. Veldig stolt over gutten vår. Vi har trent utstilling med Ford siden han var liten med håndtering på bord og det å følge med i et utstillingsbånd. Men det er noe helt annet når man kommer på utstilling og det er fremmede som skal begynne å ta på. Ford syns ikke alltid det er like kjekt men med mye ros og gode godbiter så går det greit. God trening er det og det er noe vi skal fokusere mer på i tiden fremover, er ikke bare bare og være Covid-valp.