B-kullet

5.januar 2018 kom det valper her hos Kennel Wild Dandelion. Valpene er etter Rhino - GB SH NORD UCH NORDJV-11 DKV-12-13 WW-13 NV-15-16  Rainstorm's Latest News og Kida - Gladtrick's Fudge.

Det ble født 4 hanner, 1 sort og 3 røde, og 2 sorte tisper, en med tan. Vi har selv behold en hannhund og en tispe, mens resterende valper har fått nye gode hjem og vi ønsker de alle lykke til på ferden.


Drektighetsuke 8: Nå nærmer det seg, kun 1 uke igjen til termin. Nå har vi gjort klar valpekassen og Kida har tillpasset seg fint. Hun går rett å legger seg i kassen når kvelden kommer. Hun er merkbart mer trett og sover mye. Nå går det mye i å sove, spise og gå ut lufte seg. Magen vokser ganske så stram. Vi var til vetrinær denne uka og tok røntgen, det var spennende og det vi kunne se var 6 små valper❤. Vi gleder oss til å møte disse små. Nå merker vi at Kida ikke er like intressert i maten så vi har begynt å dele opp i flere små måltider.

Kida er blitt merkbart større og nå viser vekten + 4,8kg. Dette er mye men noe at dette er jurvev. Jurene er nå blitt store og det har begynt å komme melk og det er bra. Magemålet er ikke blitt så mye større +25cm. Etter å ha vært på røntgen så vi på bildene at valpene ligger langt fremme.

Vi har nå begynt å gjøre utstyret til valperommet klart og vi føler oss ganske så forberedt.❤


Drektighetsuke 7: Da har Kida komt til syvende drektighetsuke og det er bare 14 dager igjen til antatt termin. Nå begynner det å bli skikkelig spennende. Nå får Kida mat 3 ganger om dagen og har fått det i flere dager, hun spiser bra og koser seg med maten. De andre forstår ikke helt at det er kun Kida som skal få et ekstra måltid så de sitter så fint å venter i håp om at det skal være noe igjen. Vi har siden forrige uke kjent liv i magen til Kida, dette var stas. Ellers er formen til Kida veldig god man merker jo at hun er mer trøtt og ikke går så fort lengre. Hun stopper nermest opp når hun ikke vil være med på tur så snur vi og da traver hun så fint hjem uten problem.🙂Nå er det en spennende tid i vente og neste uke skal vi ta røntgen for å få en liten peiling på hvor mange som gjemmer seg og hvor mange vi har i vente ❤

Følte ikke Kida hadde vokst så masse denne uken, men hun har vokst litt. Vekta viste i dag +3,7kg og målet rund magen er nå ca.+23cm. Jurene har vokst og valpene har nå begynt å sunke mer ned.


Drektighetsuke 6: Kida har vokst mye den siste uken. Hun har nå byttet til et for som skal være bra for henne nå i slutten av drektigheten og til å begynne med etter at valpene er født. Matlysten er enda på topp og hun spiser opp alt hun får, hun er enda veldig på vakt hvis noen tar i en pose eller gå en tur på kjøkkenet. Det kan jo da hende at noen mister noe ned på gulvet som Kida gjerne vil ha. Merker at turene vi tar kan bli litt lange for Kida nå, hun går fint på tur men er mye trøtt da vi kommer hjem igjen. Så nå starter vi med noen kortere turer bare med Kida. Kida må oftere og oftere ut på do, ikke rart det når hun er blitt så stor.

Har igjen veid Kida å denne uken viser vekten at Kida har gått opp +3,0kg og magemål denne uka er +17,5cm. Så hun er merkbart blitt større. Merker det og på gangen til Kida at hun er stor.


Drektighets uke 5: Kida har nå synlig blitt større. I tillegg har jurene begynt å vokse seg klar til valpene. Pelsen under på magen er blitt tynnere og helt borte rundt jurene. Energien til Kida er ikke lengre det den var. Nå går vi tur hvor hun nesten hele turen går fot. Matlysten er nå på topp igjen og hun klarer ikke å vente til hun får mat. Bare hun hører noen på kjøkkenet så er hun på plass med en gang. Hun må ut flere ganger om dagen. Nå har vi hatt litt snø/ is ute og da vil hun oftere ut for det beste Kida vet nå er å gnage på is og snø. Vi bytter på vannet 3-4 ganger om dagen for Kida ønsker vannet kaldes mulig. Nå når Kida har begynt å bli rundere så går hun nå opp trappene og har av og til problemer med å komme seg opp i sofa og seng. Legger hun godviljen til så får hun det til, men vi hjelper når vi ser hun trenger det. Ikke ofte hun vil opp i sofa, liker best å ligge på ryggen på gulvet.

Vi har vært å vekt Kida på vetrinær kontoret på dagen hun var 5 uker på vei. Da viste vekten at hun til nå hadde gått opp +1,6 kg etter parring og målet rundt buken er +9cm.


Drektighetsuke 4: Kida har etter parring endret både adferd og spisevaner. Kida er nå mye roligere enn vanlig, hun ønsker ikke å leke slik hun gjorde før. Hun følger oss overalt og liker best å ligge på ryggen i fanget.

Spisevanene til Kida er veldig endret. Før spiste Kida maten sin men uten iver. Hun har begynt å spise så fort at hun er først ferdig istedet for å være den siste som er ferdig. Rundt uke 3 begynte Kida å miste matlysten og var synlig velig kvalmen. Nå er matlysten kommet mer tilbake selv om iveren ikke helt er der.

Kida har nå lagt på seg ca. 0,6kg og har blitt 2 cm større rundt buken. Jeg har ikke målt henne rundt Brystkasse/mage som nå synlig her blitt større.

 

 • Wild Dandelion's It's Only Love (Niko)

  Niko har flyttet til en fantastisk familie i Kvernavik utenfor Stavanger.

 • Wild Dandelion's I Belong To You (Jax)

  Jax har flyttet til en fantastisk familie på Lye som har hatt cocker spaniel før.

 • Wild Dandelion's Cloud Number Nine (Liva)

  Liva har flyttet til en fantastisk familie i Begen

 • Wild Dandelion's I Do It For You (Sjako)

  Zachi har flyttet til sitt nye hjem i Haugesund. Der skal han bo sammen med sin nye familie. Han heter nå Sjako.

Vårt første kull 2009

 27/02-09 ble det født 8 valper hvor av 5 var tisper og 3 var hanner. Alle valpene var av fargen Blue Roan. Dette var vårt første kull og det var Ariel sitt første og siste kull. Ariel er en herlig type cocker, hun liker å være med på alt og halen går hele tiden. Hun er ikke redd noe men gir beskjed om det er noe hun ikke sysns noe om. Alle valpene flyttet til nytt hjem utenom Mira som vi beholdt selv. Vi har hatt kontakt med valpekjøperne og fått oppdateringer på valpene som nå er godt voksne. Det er alltid gøy å få vite hvordan de firbente har det.